Borász partnereink

 

Jekl Pincészet

Jekl Béla első generációs borászként 1996-ban alapította családi pincészetét, mely mára jól csengő név a villányi borokat kedvelők körében.

Az elmúlt esztendőkben édesapja tapasztalatain felcseperedő Flóra 2004-ben elkészítette első saját borát, az IL PRIMO-t, mely lelkes fogadtatásra talált a borértők körében. A klasszikus bordeaux-i összeállítás sikerese bebizonyította, hogy nem elég egyetlen borban gondolkodni, így született meg az IL PRIMO sorozat, mint márkanév.

Lelovits Tamás Pincésszete

Lelovits Tamás neve az utóbbi időben egyre gyakrabban forog borbarátok körében, egyre több versenyen, teszten szerepel kiválóan. A pincészet hagyományos részét a villánykövesdi pincesoron találjuk. A 150 éves pince stílusosan van felújítva és a tipikus villánykövesdi pincekialakítás fogad minket, ahogy lesétálunk a hordók közé. Bár a szülei mindig is foglalkoztak szőlővel, de ez soha nem jelentett többet annál, mint hogy a háznál eladták a jó minőségű folyóbort. Aztán 2000-ben döntött úgy Tamás, hogy ezzel van értelme foglalkozni és belevágott a pincészet kialakításába, a Corvinus Egyetemen szerzett diplomát, mely szakértelem látszik az ültetvényeken és a borokon egyaránt.

Tiffán Pincészet

A Tiffán’s Pincészet családi vállalkozás, amely több évszázados múltra tekint vissza. Tiffán Ede a kilencedik generáció a családban, amely Villányban és Villánykövesden szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozik. Tiffán Ede 1965-ben végezte el a Kertészeti és Szőlészeti Főiskolát okleveles kertészmérnökként, majd 27 évig szőlészként és borászként dolgozott a villányi nagyüzemekben, az Állami Gazdaságban és a helyi szövetkezetben. Főállása mellett 1967-ben kezdte önálló tevékenységét saját szőlőbirtokán és pincészetében.

1991-ben Tiffán Ede kapta meg elsőként az Év Bortermelője címet. 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki .

 

Weimert  Gábor

Szőlővel és borral 1997 óta foglalkozik. Borász pályafutása első öt évét a Bock pincészetben töltötte, ami iránymutatást adott további szakmai munkájához. 2001-ben vásárolta első ültetvényét, amit mára 3 ha fölé gyarapított és újra telepített Syrah, Kékfrankos és Tramini fajtákkal. Kiemelt figyelmet fordít a szőlő művelésére, mert meggyőződése szerint igazán jó bort csak kiváló minőségű és érettségű termésből lehet készíteni. A magas szintű technológiával felszerelt pincészetben készült borai gyakran szerepelnek a régió borversenyeinek aranyérmesei között.

PW CMS 1.5 · Adatkezelési szabályzat · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem